💬

Абмеркаванне

Марыля
🌍 03.09.2026 12:41

мы адкрылі ФОПа яшчэ ў траўні, праз Дію, са спрошчанай сістэмай ападаткавання

сплачвалі падаткі, падалі дэкларацыю за другі квартал, ўсё было ок, день, все хорошо

між тым сяброўка таксама адкрыла ФОП і кажа сёння што каб стаць на облік па спрошчанай сістэме трэба падаць ДАДАТКОВУЮ ЗАЯВУ

і што яна маўляў не падала заяву ў тэрміны і цяпер знаходзіцца на звычайнай сістэме ДА КАСТРЫЧНІКА

а гэта 22% замест 6% + ЄСВ фіксаваны

я ўпала ў гістэрыку, бо ніякае заявы мы не падавалі

Падабаецца 0 Рэпосты 0
💬 Марыля мы адкрылі ФОПа яшчэ ў траўні, праз Дію, са спрошчанай сістэмай ападаткавання сплачвалі падаткі, падалі дэкларацыю за др…
Марыля
🌍 03.09.2026 12:46

упала ў гістэрыку ня проста не пераверыўшы, а знайшоўшы трэдс, дзе Дія адказвае на пытанні куры людзей, чаму маўляў яны пры рэгістрацыі выбіралі 3 групу, але фактычна засталіся на агульнай

на гэтым моманце я ўжо крычу ў слязах якой халеры пра гэтую клятую дадатковую заяву нідзе не было напісана, бо я чытала 2 ці 3 інструкцыі, і там максімум было напісана што пасьля рэгістрацыі трэба проста пераверыць у Дії, ці сапраўды ФОП надаўся статус 3 групы

Падабаецца 0 Рэпосты 0
💬 Марыля упала ў гістэрыку ня проста не пераверыўшы, а знайшоўшы трэдс, дзе Дія адказвае на пытанні куры людзей, чаму маўляў яны…
Марыля
🌍 03.09.2026 12:49

выявілася, што сяброўка проста дзесьці там прачытала пра гэта і нават не пераверыла, ці сапраўды яна знаходзіцца на агульнай сістэме ападаткавання 🫠

а мы пераверылі Дію і там стаіць статус 3 групы з ападкаваннем 5%

я ўсё яшчэ не магу датэлефанавацца да падатковай, каб удакладніць, ці сапраўды знаходжуся на спрошчанай сістэме, але ўжо хаця б не плачу

бо думала памру

Падабаецца 0 Рэпосты 0
Адказаў пакуль няма 🐣